Федерацията по джудо благодари на премиера и министъра на спорта

Федерацията по джудо благодари на премиера и министъра на спорта

Българската федерация по джудо декларира подкрепа към правителството на Бойко Борисов и изказа благодарност към премиера и министър Красен Кралев за загрижеността към спорта.

Ето какво написаха от федерацията по джудо:

Приятели на джудото,

както знаете България ще бъде домакин на Европейско първенство по джудо за мъже и жени, което ще се проведе през месец април 2022 г., а през февруари тази година имахме удоволствието да организираме Европейската отворена купа за 2020 година, която е с ранг на Олимпийска квалификация.  
Домакинствата на два от най-големите спортни форуми бяха спечелени с огромното съдействие от страна на българското правителство. Министерският съвет на Република България отпусна допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта в размер на 2 300 000 лв. за организирането на шампионатите. 

Лично президентът на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик благодари със специално писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за отличното провеждане от страна на България на Европейската отворена купа по джудо. 

Благодарни сме за подкрепата и загрижеността към спорта джудо в от страна на българското правителство и затова днес заявяваме нашата подкрепа за кабинета на г-н Бойко Борисов.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти