Във виртуалното издание на "Тур дьо Франс" през юли ще участват и жени

Във виртуалното издание на "Тур дьо Франс" през юли ще участват и жени

Жени ще участват във виртуалната колоездачна обиколка на Франция, която ще се проведе за първи път през юли. Най-престижната надпревара в колоезденето беше отложена от юли за август заради пандемията от коронавирус.

Затова онлайн платформата Zwift заедно с организаторите на състезанието ASO, ще се опитат да запълнят празнотата. В събитието, което ще включва шест специални етапа, ще се включват холандската легенда и олимпийска шампионка от Лондон 2012 Мариане Фос и многократната световната шампионка в индивидуалното и отборното преследване Клоуи Дигърт (САЩ), които ще се състезават заедно с мъжете.

23 мъжки и 17 женски професионални отбора са потвърдили участие, а сред тях са четирикратния шампион в Обиколката Крис Фруум, миналогодишният победител Еган Барнал (Колумбия) и шампионът за 2018 година Герайнт Томас. Първите два етапа този уикенд ще се проведат на фантастичния вулканичен остров Ватопия. Другите етапи включват познат френски терен, включително страховития Мон Венту в етап 5 преди традиционния финал на виртуалния Шанз-Елизе.

"Не мога да си представя месец юли без колоездене", каза генералният директор на "Тур дьо Франс" Кристиан Прюдом. "Благодарение на виртуалния "Тур дьо Франс", който ще бъде излъчван по телевизията, шампионите и техните фенове ще попълнят празнотата, оставена от истинската надпревара, която ще стартира в Ница на 29 август", добави той.

Зрителите в 130 държави ще могат да наблюдават състезанието, докато любителите имат възможност да се състезават в масови стартове по същите трасета като професионалистите.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти