Локомотив Никола Нанов (София) спечели за първи път титлата за жени (снимки)

Локомотив Никола Нанов (София) спечели за първи път титлата за жени (снимки)

Клуб Локомотив Никола Нанов (София) спечели за първи път титлата от Държавното първенство по водна топка за жени.

Така отборът, воден от Васил Нанов и Андрей Сушков, прекъсна шестгодишна хегемония в дамската водна топка на врачанския Ботев 2000.

Трофеят е първи за Локомотив НН в женското направление въобще.

Столичанки ликуваха в края на втория финален турнир, мачовете от който се играха на бургаския басейн "Флора".

Локомотив НН спечели решителния мач срещу Ботев 2000 с 13:9 (5:1, 1:2, 2:1, 5:6). Шест гола в двубоя за победителките наниза Ивет Димитрова, а четири вкара Михаела Нанева. Две попадения отбеляза Ана-Мария Кюмурджиева, а едно добави Таня Вълчева.

След първия турнир, игран преди епидемията от коронавирус, Локомотив НН, Ботев 2000 и Черноморец си размениха по една победа и сега пристигнаха в Бургас с равен актив от по 3 точки, но в головата разлика предимството бе на отбора от Враца.

На "Флора" Локомотив НН се наложи над Черноморец с 19:8, а след това Ботев 2000 победи бургазлийки с 18:8.
Така последният двубой се превърна на практика във финал, в който на врачанки бе достатъчен и равен мач, за да вдигнат титлата. Но в този път съперничките им от Локомотив НН просто бяха по-добри.
Крайно класиране: Локомотив НН - 9 точки, Ботев 2000 - 6 точки, Черноморец - 3 точки.
Както е известно, положителен случай на Соvid-19 отложи мачовете от Суперфинала от държавното първенство по водна топка за мъже.

Полуфиналите Черноморец - Аква Спорт и КПС Варна - Локомоив НН трябваше да се играят на 26 юни (събота) в Бургас, а финалът за титлата на следващия ден отново на басейн "Флора" в Морската градина.
Положителен резултат за коронавирус на играч от Аква Спорт, станал известен на ръководството на БФВТ в петък пообед, обаче доведе до пренасрочването на срещите за по-късни дати.

Още от Водни спортове

Виж всички