Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Едмонд Назарян завърши средното си образование със златен медал

Едмонд Назарян завърши средното си образование със златен медал

Едмонд Назарян завърши средното си образование със златен медал. Младият талант в борбата взе дипломата си с пълно отличие от училището към Руското посолство у нас.

"Постигнах и тази моя цел, затова съм много щастлив. Имах затруднения по няколко предмета, но се радвам, че успях да се справя. Ако реша да продължа образованието си в Русия, това би ми осигурило някакво предимство. В България не мисля, че златния медал дава нещо подобно. Независимо от всичко аз обичам да уча не по-малко, отколкото да се боря. И каквато и специалност да избера след време за висше образование трудностите не ме плашат", каза 18-годишният Назарян.

Най-щастлив от успеха беше неговият баща Армен Назарян, двукратен олимпийски шампион и селекционер на националния отбор по класическа борба. "Получих много похвали за Еди, всички се гордеят с неговите постижения и това няма как да не ме радва", каза Армен Назарян.

По-рано този сезон Назарян-младши направи успешен дебют при мъжете на голямо първенство и спечели титлата на европейското първенство по класическа борба в Италия. Преди това Едмонд Назарян на два пъти триумфира с европейска титла при кадетите, взе и бронз от световния шампионат за същата възраст и от младежките олимпийски игри през 2018 година. Паралелно с подготовката за изпитите талантът не спря да тренира, изкара и тежък лагер с мъжете на Белмекен. "И сега за мен няма почивка. Отивам на море, но там също ще тренирам", добави Едмонд Назарян.

Армен Назарян разкри, че целта тази година са световното и европейското първенство за юноши, с които Международната федерация смята да поднови сезона в световната борба. Календарът ще бъде утвърден през месец август. Ясна е обаче целта на младия шампион - титли и на двете първенства.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти