"XCO Княжево 2020" стартира в неделя от Слънчевата алея в Княжево

"XCO Княжево 2020" стартира в неделя от Слънчевата алея в Княжево

Tази неделя, за трета поредна година ще се проведе колоездачното състезание "XCO Княжево" в партньорство с Район "Витоша", Столична Община и с подкрепата на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт на 28 юни, тази неделя в 9.30 ч. Изключително достъпно и не много популярно, трасето е с удобна локация и приятно за колоездене. Трасето е с дължина около 4 км дължина и 200 м положително денивелация (за обиколка).

Стартът и финалът ще са в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване.Предвидени са общо 3 старта – два състезателни ("Елит" и "Хоби") и един любителски.

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за "Елит" и "Хоби" са във времевия диапазона от 9:30 до 14.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно.

За ЛЮБИТЕЛИ: За широката публика е предвиден старт около 14.30 ч., който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

НАГРАДИ:

Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет, а всеки финиширал - медал. Предвиден е награден фонд от над 1500 лв (в парични и предметни награди), както и подаръци от спонсорите.

РЕГИСТРАЦИЯ:

Предварителна регистрация можете да направите тук:  https://drace.bg/event/168
Регистрация на място: приключва 30 мин. преди съответния старт.Третото издание на "ХСО Княжево 2020" ще бъде първото за сезона, което се явява кръг от BG XCO & XCM Series на Българска Колоездачна Лига и е част от календара на Българска Федерация Колоездене!
Събитието се организира от клуб Veloraptor и ще бъде част от календара на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти