Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Бивш пилот от Ф1: Audi използваха "шегата" на Абт да се разделят с него по-бързо

Бивш пилот от Ф1: Audi използваха "шегата" на Абт да се разделят с него по-бързо

Бившият пилот от Формула 1 Тимо Глок е на мнение, че от тима на Audi във Формула Е са използвали „шегата“ на Даниел Абт, за да се разделят по-бързо с него. Абт съгреши пред марката от Инголщат по време на едно от виртуалните благотворителни състезания на Формула Е, провели се по време на паузата в шампионата, наложена от COVID-19.

Германецът постави професионалния сим-рейсър Лоренц Хорцинг да се състезава вместо него. Измамата на Абт обаче бе бързо разкрита от организаторите на шампионата и той бе глобен с 10 000 евро. От Audi обаче предприеха по-драстични мерки и уволниха своя пилот, като неговото място ще бъде заето от Рене Раст. Глок обаче смята, че Audi са имали намерение да прекъснат трудовите си взаимоотношения с Абт още преди инцидента и не са могли да се въздържат при възможността за по-ранна раздяла.

„Ако имаш пилот, с когото смяташ да работиш и в бъдеще, приемаш глобата от 10 000 евро и това е“, заяви бившият пилот на Джордан, Тойота и Върджин.

„Всичко е много ясно. Не искаха да работят с Даниел в бъдеще и използваха възможността да го изгонят, поне това е моето мнение“, завърши германецът.

Глок също така разкритикува и организацията на виртуалните състезания във Формула Е, които имаха намалено усещане на повреди и щети. Това доведе до много умишлени катастрофи и повечето състезания приличаха на пародия. Това е и една от причините, които според германеца са накарали неговия млад сънародник да си направи този „експеримент“.

Още от Моторни спортове

Виж всички