Гледай на живо

Какъв ще бъде жребият за фаворитите в първия кръг за Купата

Затягат мерките за сигурност! Маските на закрито отново стават задължителни (видео)

Затягат мерките за сигурност! Маските на закрито отново стават задължителни (видео)

Маските на закрито отново стават задължителни. Мероприятията на закрито ще бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски, заяви министърът на здравеопазването - Кирил Ананиев.

При търговските обекти на закрито ще трябва да се спазва и 1.5 метра дистанция.

Относно спортните мероприятия няма промяна. Заетостта на откритите спортни съоръжения остава 50%, като задължителната дистанция от метър и половина също се запазва.

Здравният ни министър призна, че предстоят нови разговори за евентуално удължаване на епидемичната обстановка.

Това ни дава основание, без да въвеждаме нови тежки мерки, да се обърнем към българските граждани и да поискаме по-стриктно спазване на действащите мерки. Договорихме се да предприемем следните мерки от утре - мероприятията на закрито да бъдат организирани при пълняемост до 50% от капацитета на съответната зала, като задължително се носят маски или други предпазни средства. Това се отнася и за нощните заведения и кината, заяви министър Кирил Ананиев.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов свика работна среща в Министерския съвет във връзка с актуалната ситуация с разпространението на COVID-19.
В срещата участваха министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, членовете на Националния оперативен щаб Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев, директорът на Столичната регионална здравна инспекция Данчо Пенчев, изпълнителният директор на "Александровска болница" Костадин Ангелов и изпълнителният директора на Университетската акушеро-гинекологична болница"Майчин дом" Иван Костов.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти