"Детската карате лига" стартира в събота с награден фонд 12 хиляди лева

"Детската карате лига" стартира в събота с награден фонд 12 хиляди лева

"Детската карате лига" стартира в събота в София. Новата инициатива е на спортен клуб "Цанев" и ще събере през уикенда в залата на училище "Свети Георги" деца на възраст от 4 до 14 години.
Състезанието се състои от три квалификационни турнира с точкова система, след което за големия финал през декември ще се класират само най-добрите четири от всяка категория и дисциплина. Там те ще спорят за наградния фонд, който е над 12 хиляди лева.

"Идеята и целта на този турнир и на неговия формат е целогодишно практикуване на любимия спорт, повишаване на конкуренцията и качеството на младите каратеки", заяви Николай Цанев, президент на клуба и организатор на събитието.

"След продължителната пауза и тежките месеци, които всички изживяхме, като водещ клуб имаме отговорността и желанието да изкараме децата от летаргията и обездвижването, предоставяйки им едно приключение и възможност за изява, както и емоция неизживяна досега от малките каратеки. Искаме на големия финал, който ще бъде вечерна сесия преди Коледа, децата да се почувстват истински звезди, оценени и постигнали значим резултат", каза още Цанев.

Надпреварите от първия турнир в София тази събота започват в 11.00 часа, а входът за зрители в зала "Свети Георги" е 5 лева.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти