Шпионска мания обзе клубовете в Премиър лийг

Шпионска мания обзе клубовете в Премиър лийг

Около седмица преди подновяването на футболните мачове в Англия местните клубове правят всичко възможно да спечелят някакво предимство срещу съперниците си. Daily Mail разкрива, че от известно време насам отборите са започнали да следят детайлно как останалите спазват здравния протокол в ситуация на пандемия, превръщайки всичко в шпионска игра. Клубовете инструктират свои служители - основно тези от медийните си отдели - да следят какво се пуска в профилите в социалните мрежи на конкурентите. Всякакви снимки и видеа биват щателно преглеждани, като се търсят евентуални гафове, свързани с несъобразяване с някои от правилата на здравните власти. Заради коронавируса има издадени предписания за спазването на стриктна хигиена, за носене на маски, за наличието само на определен брой странични хора и т.н.

Надеждата на клубовете е да се забележи нещо нередно, което веднага да бъде съобщено на Английската футболна асоциация. Това може да доведе до наказание на провинилия се.  

От известно време насам всички клубове от Премиър лийг водят нормални тренировки и дори могат да играят контроли, но всичко това при закрити врата. По тази причина публикациите в платформи като Тwitter, Facebook и Instagram са единствената възможност на останалите да следят какво се случва.
“Мениджърите са станали параноични за това какво различно правят другите по време на тренировки - разкрива един от източниците на Daily Mail. - Ако има нещо, което не е разрешено, ще последва обаждане към ФА. Ако пък стане ясно, че това е разрешено, то може да бъде използване в тренировките и от съответния клуб.”
Премиър лийг се завръща на 17 юни с двубоите Астън Вила - Шефилд Юнайтед и Арсенал - Манчестър Сити.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти