Ръководството на Премиър лийг вече преговаря за завръщането на публиката

Ръководството на Премиър лийг вече преговаря за завръщането на публиката

Ръководството на Висшата лига на Англия вече е започнало преговори с правителството на страната относно възможността за завръщането на феновете по стадионите. Сезонът се подновява следващата сряда, като засега всички мачове ще се играят при закрити врата.

Вчера президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че в Испания се надяват част от публиката да се завърне още пред края на настоящия сезон, който бе подновен снощи. Според него става дума за 10 или 15% от капацитета на стадионите. В Англия също обмислят подобен вариант, макар че засега изглежда трудно осъществимо това да се случи още през тази кампания. Все пак "Мирър" твърди, че фактът, че са започнали вече такива официални разговори с правителството на Великобритания е много обнадеждаващ и мрачните перспективи целият следващ сезон да се изиграе пред празни трибуни вече отстъпват на заден план.

Футболната асоциация на Англия също е провела първоначални разговори относно възможността да бъде допусната публика на финала за ФА Къп, който е на 1 август.

Бъди част от "Домът на феновете”, играй и печели със Sportal.bg.

Още от Футбол свят

Виж всички