Инфантино призова да не се избързва с пускането на фенове по стадионите

Инфантино призова да не се избързва с пускането на фенове по стадионите

Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова да не се избързва с разрешаването на запалянковците да се завърнат по трибуните по време на футболните мачове.

Сезонът наскоро беше подновен след повече от два месеца пауза заради пандемията от коронавирус, като на повечето места мачовете се играят при закрити врати.

"Футболът без фенове със сигурност ще е същият, но трябва да бъдем търпеливи и да изберем най-подходящото време за връщането на привържениците по стадионите. Ще продължим да следим ситуацията внимателно и се надявам постепенно да успеем да премахнем тази временна мярка, но за да стане това, трябва да бъдем отговорни и напълно уверени, че няма риск за здравето на хората", заяви Инфантино.

От водещите европейски първенства засега рестартира единствено германската Бундеслига при закрити врати, а в следващите десет дни при подобни условия ще подновят кампаниите си и в Италия, Испания и Англия. В няколко страни, сред които и България, беше разрешено частично отваряне на стадионите при спазване на социална дистанция на трибуните.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти