Треньорът на Ивелин Попов: Първата тренировка беше положителна, но впоследствие няма да има радост

Треньорът на Ивелин Попов: Първата тренировка беше положителна, но впоследствие няма да има радост

Старши треньорът на Ростов Валери Карпин разказа как отборът му, в който се състезава Ивелин Попов, е подходил към първата тренировка преди подновяването на първенството.

"Всичко мина много положително. Имаше лека разлика, защото някой беше по-добре подготвен, а някой по-лошо. Тогава когато натоварванията се увеличат, ще е по-трудно и настроението няма да е толкова положително. Вероятно всеки има трудности. Това е първият път за всички. Подготвихме се, приближихме се до март в добра форма, изиграхме 3 мача и веднага направихме почивка. Не беше ясно също дали ще продължим сезона или не. Трудно е футболистите да поддържат форма вкъщи. Как тялото ще реагира на такава пауза, особено с онези натоварвания, които ще ...

Играйте 8 мача за месец, никой не е подготвен специално за това, няма много време. Да, играчите дойдоха в нормално състояние по отношение на тонуса и теглото, но как ще реагират мускулите и сухожилията е неразбираемо. 10 процента от зрителите по трибуните? Това е по-добре от нищо, по-добре от пълна забрана.Ясно е, че ние и феновете бихме искали да усетим всичко в пълен размер, но трябва да приемем всичко такова, каквото е", заяви Карпин. След пауза заради коронавируса, Ростов ще играе първия си мач в руското първенство като гост на Сочи. Срещата от 23-ия кръг на първенството ще се проведе на 19 юни.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти