Румяна Нейкова: Много съм изненадана. Горда съм, че съм българка

Румяна Нейкова: Много съм изненадана. Горда съм, че съм българка

"Много съм изненадана. За мен е чест да получа тази награда. Горда съм, че съм българка. Това бяха първите думи на европейската шампионка по гребане в дисциплината скиф от Познан и световна вицешампионка от Мюнхен Румяна Нейкова, която бе избрана за спортист №1 на Балканите за 2007-а година в 35-то издание на традиционната анкета на Българската телеграфна агенция (БТА).

"Наистина съм много изненадана. Всички тези спортисти преди мен заслужават да бъдат първи. В тениса да бъдеш №3 в света е изключително престижно. За мен да получа тази награда е оляма чест", каза Румяна Нейкова.

"Тайно в себе си смятам, че скрития ми коз бе, че през 2007-ма година се завърнах в спорта, след като родих второто си дете и въпреки това спечелих титла и медали. Тази програма по аграждавания в края на годината е много приятна, защото това е оценка за нашата работа през годината", добави европейската ампионка.

"Пожелавам на Руми Нейкова със същата лекота да спечели олимпийската титла догодина и още много медали през 2008 година", каза председателят на ДАМС Весела Лечева, която бе гост на церемонията по награждаването.

"Дано догодина има повече българи в 10-та. Пожелавам на всички весели празници", каза Стефка Костадинова, председател на БОК, която пет пъти е избирана за спортист на Балканите в нкетата на БТА.

Снимки: ГЕОРГИ КАЗАКОВ, Sportal.bg

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти