Матей Казийски с невероятен дебют за Тренто

Матей Казийски с невероятен дебют за Тренто

Волейболист №1 на Европа за 2006 година и настоящ играч на италианския Итас Диатек Трентино – българската звезда Матей Казийски направи невероятен дебют снощи за новия си отбор.

В контрола срещу корейския Хюндай Кепитъл Сеул пристигналият преди 2 дена в Тренто българин бе включен за първи път в състава. Той се отблагодари с 19 точки при победата на отбора му над корейския отбор с 3:0 гейма. Поредния си силен мач за Тренто пък направи друг българин – Владимир Николов, който завърши с 20 точки и много добър процент от атака – 68%, докато Казийски беше с 63%. Важно е да се отбележи, че треньорът на Тренто – българинът Радостин Стойчев за първи път включи в състава и сърбина Никола Гърбич и поляка Михал Винярски, които също се представиха на ниво. Другите двама българи в състава на Тренто Свилен Мляков и Васил Стоянов влязоха като резерви и съответно завършиха с 2 и 1 точки.

Последната контрола преди започващото другата седмица първенство в Италия ще бъде на 26 септември (сряда) срещу отбора на Антонвенета Падова.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти