Италия стартира Световната лига без Христо Златанов

Италия стартира Световната лига без Христо Златанов

Италианският национален отбор по волейбол започва участието си в Световната лига 2008 без българина с италиански паспорт Христо Златанов.

Старши-треньорът Андреа Анастази е решил да даде почивка, в първите мачове на Италия от Група ”B” на Световната лига срещу Куба в Хавана, на Христо Златанов и неговия съотборник в Пиаченца Вигор Боволента. На техните места Анастази е взел в състава Кристиан Казоли и Андреа Сала. Тази почивка е част от подготовката на отбора за Олимпиадата в Пекин 2008 през август, за да може всички волейболисти да са в оптимална форма.

Най-вероятно Андреа Анастази ще започне първия мач срещу Куба със същата стартова шестица, с която започна и последния мач на олимпийския квалификационен турнир в Токио срещу Аржентина – Валерио Вермилио, Алесандро Фей, Алберто Чизола, Матео Мартино, Луиджи Мастранджело, Емануеле Бирарели и либеро Лорис Маниа.

Мачът е с начален час 20:40 часа местно време (3:40 часа тази нощ българско време). Вторият двубой срещу Куба е утре със същия начален час.

Състав на Италия за мачовете с Куба от Световната лига:

1. Луиджи Мастранджело
3. Мауро Гавото
4. Лорис Маниа – либеро
5. Валерио Вермилио
6. Марко Меони
7. Алесандро Папарони
8. Алберто Чизола
9. Матео Мартино
14. Алесандро Фей
15. Емануеле Бирарели
17. Андреа Сала
18. Кристиан Казоли.

Още от Волейбол

Виж всички