ЦСКА взима звездно каре от Литекс

ЦСКА взима звездно каре от Литекс

ЦСКА готви грандиозен проект за зимна селекция. Клубът ще опита да вземе четирите най-големи звезди на Литекс, като мениджърът Драголюб Симонович вече е стартирал преговори с президента на ловчанлии Гриша Ганчев за привличането на Петър Занев, Георги Миланов, Александър Цветков и бразилеца Том.

Схемата е "червените" да купят карето за 1 млн. долара, но при продажба зад граница на който и да е от тях, Литекс ще получи 90% от трансферната сума, докато в касата на ЦСКА ще постъпят едва 10%. Така обаче ЦСКА ще изгради на практика непобедим отбор и ще бъде без конкуренция в битката за титлта, а след това при евентуално влизане в Шампионската лига, клубът ще си осигури достатъчно солидни приходи. В Борисовата градина очакват предложението им да бъде прието, тъй като Гриша Ганчев се нуждае от свежи пари, за да пусне в срок автомобилния завод в Баховица.

Идеята на Драголюб Симонович е да дублира модела на Партизан, който преди време привлече всички най-добри играчи в Сърбия и влезе в Шампионската лига, след което се раздели със звездите си. Дуци е обърнал поглед и към Бургас, като там набелязаният за привличане футболист е Енис Хайри, който е сред най-добрите бранители у нас.

"7 дни спорт"

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти