Алонсо: Формата на Маса помага на Ферари

Алонсо: Формата на Маса помага на Ферари

След квалификацията за Гран при на Малайзия, Алонсо ще стартира трети в състезанието утре. Пилотът сподели, че Ферари не са напълно сигурни за състезателното си темпо в Малайзия, но базирайки се на Австралия, може би имат необходимото, за да успеят.

"Ще се опитаме да направим добро състезание и да вземем възможно най-много точки. Не сме сигурни за представянето на колата по отношение на състезателното темпо. Показваме постоянство във всяко излизане. Ще видим как ще мине състезанието  утре. Нямахме големи проблеми в дългите обиколки по време на петъчните тренировки. В Мелбърн състезанието беше добре, така че няма причина да не сме настроени оптимистично за утре", заяви миналогодишният победител на "Сепанг". В класирането при пилотите засега Алонсо е втори след Кими Райконен.

Съотборникът на Алонсо Фелипе Маса ще се подреди на втора позиция за старта утре. Според испанския пилот, формата на Маса помага на целия отбор.

"Това е най-добрата новина за отбора. Трябва да има конкуренция между двамата пилоти, да се споделя информация, да се прави сравнение и анализ. Не се надпреварваме за първи път. Близо сме един до друг през последните три години, но това не си личи толкова от резултатите, защото Фелипе имаше лош късмет, инциденти и технически проблеми", обяснява Алонсо.

Според Маса, силното F138 му е помогнало да подобри представянето си. "Много харесвам колата, която карам тази година. Когато се чувстваш удобно, можеш да направиш добра обиколка, защото използваш колата максимално. Знам колко бърз мога да бъда. Показвал съм го много пъти в миналото. Вярвам в себе си. Колата се държи добре при всякакви условия. Няма причина да се страхуваме от това, което ще падне от небето".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти