Кройф: Щом взимаш Неймар, значи ще продаваш Меси

Кройф: Щом взимаш Неймар, значи ще продаваш Меси

Легендарната фигура в историята на Барселона Йохан Кройф продължава с критиките си към ръководството на каталунския клуб. "Щом взимаш Неймар, значи ще продаваш Меси", заяви холандският специалист в интервю за вестник "Марка".

"Аз се опитвам да избягвам конфликтите. Ето защо не бих подписал с Неймар. (…) Неймар изпълнява много добре фауловете. Меси също, показа го в Барселона. И сега кой ще ги изпълнява? Неймар е лице на Nike, Лео е на Adidas…Това са неща, които могат да създадат проблеми. Винаги за мен е било приоритет да избягвам конфликтите в съблекалнята", сподели Кройф.

"Говорим за един отбор, за футболисти, за техните разбирания, за техните интереси…Много неща въздействат. Ето защо е толкова трудно да ръководиш отбор с толкова качествени футболисти. Много малко хора могат да направят това. Аз не бих рискувал с привличането на Неймар…", категоричен беше бившият футболист и треньор на Барса.

"Когато имаш възможността да бъдеш най-добрият във всеки мач, трябва да си и малко диктатор, защото не играеш само за отбора, а и за престижа ти за номер едно. В това отношение напрежението върху Меси е огромно. Всеки, който отива на стадиона, иска да вижда чудеса от него. А за да стават тези чудеса, нещата трябва да функционират", убедено заяви Йохан.

"Трябва да попитаме защо Валдес иска да си отиде. Същото се случи и с Гуардиола. Има неща, които се случват, а ние не знаем. Във всеки случай е странно и изненадващо да искат да си тръгнат. (…) Барса не трябваше да пуска Абидал да си ходи. От години работят съвместно с УНИЦЕФ, а това определено беше лош ход", каза още Кройф.

Снимка: Getty Images/Guliver

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти