Световният шампион видя руската писта

Световният шампион видя руската писта

Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел е впечатлен от видяното след посещението си на пистата за бъдещото Гран при на Русия. Фетел заедно с бившия пилот Дейвид Култард са посетили строежа на пита и са карали шосеен автомобил на Infiniti по някои от вече готовите отсечки и завои от 5.9-километровото трасе.

"Много голяма привилегия е да бъда първият Ф1 пилот, посетил новата писта в Сочи. Отсега си личи, че ще трасето ще е много забавно за каране. За първи път съм в Русия и вече нямам търпение да дойда догодина. Съоръженията изглеждат невероятно. Не видях много от пистата, но на скиците изглежда интересна. Някои завои са много бързи, особено 180-градусовият. Може да е много предизвикателно за пилотите. Все още трябва да си използваш въображението, за да видиш цялата писта, но мястото изглежда забележително - с града, морето и планините отстрани", разказва Фетел.

Местните власти настояват, че пистата ще е готова до края на юли следващата година. Очаква се събитието да привлече не по-малко от 1000 000 посетители. Договорът на Русия с Формула 1 е за седем години.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти