Макларън: Подобренията работят

Макларън: Подобренията работят

Макларън са доволни от подобренията, които са направили по болида си за Гран при на Китай и смятат, че ще им помогнат да направят крачка напред. След слабия старт на сезона, отборът е по-спокоен, че вече знаят къде е проблемът на новия МР4-28 и могат да го оправят. На "Шанхай" екипът идва с доста нови разработки, включително нова изпускателна система и радиаторни кутии, и спортният директор Сам Майкъл определи напредъка им като окуражителен.

"Засега всичко изглежда положително, но все още ни предстои да анализираме голямо количество информация. От коментарите на пилотите и времената си личи, че нещата са добре", обяснява Майкъл и се надява подобренията за Гран при на Испания да са голямата крачка за Макларън.

"Всичко отнема време. Мисля, че ще ни трябват още две състезания и до Барселона ще сме на следващия етап. Преди това ни предстоят няколко средно големи стъпки, някои планирани, а други реакция на последните състезания. Не отидохме в Мелбърн с намерението да сме девети, но все пак сме позитивни. Факт е, че болидът реагира доста добре на нещата, които се опитваме да оправим. Надяваме се да успеем да покажем, че сме взели правилните решения. Само времето ще покаже".

За Гран при на Китай Макларън ще са и с нов резервен пилот. Миналата година британският отбор подписа с обещаващия 20-годишен Кевин Магнусен. Кевин е син на бившия тест пилот на Макларън Ян Магнусен.

Снимка: Getty Images

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта www.formula1.bg

 

Гледайте най-вълнуващите състезания от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти