Гледай на живо

Евро 2020: Белгия - Русия 2:0 /почивка/

Официално: Берое се раздели с Давид Каядо

Официално: Берое се раздели с Давид Каядо

Португалският полузащитник Давид Каядо подписа договор за 2,5 години с Таврия Симферопол. 26-годишният Каядо преминава в украинския първодивизионен клуб от Берое срещу 70 хиляди евро плюс 10 процента от следващ трансфер.

"Желанието ми беше да подпиша за година и половина, но те настояваха за 2,5 години заради сериозната инвестиция в мен", коментира Каядо.

Той призна, че е предпочел офертата на Таврия заради желанието на старши треньора Николай Костов да го привлече, въпреки че отборът е на предпоследно място в класирането след есенния полусезон и е застрашен от изпадане.

"Треньорът наистина ме иска и това натежа при избора ми. Отборът има нов сериозен спонсор, което му позволява да се подсили с няколко попълнения. Сред тях има и две момчета, които познавам. Това са Нуно Пинто, който игра в Левски, както и един македонец (б.а. Бобан Грънчаров), с когото се засякохме в Кипър.Този клуб никога не е изпадал във втора дивизия и мисля, че разполага с възможности да се изкачи в класирането", каза Каядо.

Той замина за три дни за Португалия и през следващата седмица ще се присъедини към Таврия на лагера в турския курорт Белек.

Още от БГ Футбол

Виж всички