Чакмаков: Няма да коментирам Томов - ще преосмисля дали да се занимавам с ЦСКА

Чакмаков: Няма да коментирам Томов - ще преосмисля дали да се занимавам с ЦСКА

"ЦСКА Завинаги" спази обещанието си и изпрати до ръководството на ЦСКА меморандума, който трябва да задълбочи сътрудничеството между сдружението и футболния клуб, научи Sportal.bg.

Изненадващо обаче ръководството на ЦСКА в лицето на Александър Томов и Александър Тодоров все още не е подписало документа за съдружие между двете страни, а причината за това не е ясна.

Sportal.bg разполага с копие от въпросния документ, но по желание на управителния съвет на "ЦСКА Завинаги", на този етап няма да го публикуваме. В меморандума няма нищо сензационно, а най-важната част е, че вече и писмено от сдружението са обявили пред Александър Томов, че желаят да получат акции срещу инвестициите си в базата.

По този повод потърсихме председателя на "ЦСКА Завинаги" - Александър Чакмаков, който каза следното:

Г-н Чакмаков, разбрахме, че вече сте изпратили до ръководството на футболния клуб меморандума, чрез който официално желаете да придобиете акции на ЦСКА на базата направените от вас инвестиции…

- Да, това е факт и очакваме отговор от ръководството.

Ние разполагаме с този документ?

- Тогава може да се уверите, че няма нищо сензационно. Всички точки се дискутират публично от много време насам, но към момента решихме да не го публикуваме официално. Искаме да изчакаме решението на ръководството на ЦСКА. След това УС на "ЦСКА Завинаги" ще реши дали да го публикува официално.

Защо все още Александър Томов не е казал "да" на меморандума?

- Питайте него. Не мога да отговоря.

Чувствате ли се засегнат или обиден от действията на Александър Томов, който, май, не е много въодушевен от помощта, която му оказвате?

- Вижте, когато става въпрос за ЦСКА, не мога да бъда засегнат или обиден. Но повече няма да коментирам Александър Томов и процесите в ЦСКА. Ще го направя тогава, когато излезе финансовия отчет на клуба и се появят акциите публично. Дотогава си запазвам правото да коментирам случващото се в ЦСКА само при извънредна ситуация.

Хората остават с впечатление, че има някакъв проблем между сдружението и Томов. Така ли е?

- Казах, че повече няма да коментирам действията на Томов. Ще ви помоля и вие, журналистите, да не ме питате за него. Това, което мога да ви кажа, е, че ще спазя поетите ангажименти към ДЮШ. Ще помогна с изграждането на двата терена пред сектор "А", както и за направата на съблекалните. След това ще преосмисля действията си и дали да продължа да се занимавам с тази дейност.

На този етап е това. И за да няма спекулации за строителните дейности, каквито вече се появиха, ще ви кажа какво предложихме на ЦСКА.

Когато построим терените, приходите от тях да се разпределят така: 70 % за сдружението и 30% за ЦСКА. От нашите 70% ще приспаднем разходите за поддръжка на терените, а останалите пари отново ще се инвестират в ДЮШ.

Още от БГ Футбол

Виж всички