Сменят формата на Световната лига през 2014 година

Сменят формата на Световната лига през 2014 година

Световната лига ще има нов формат през следващата година. От международната федерация обявиха, че в състезанието ще участват рекордните 28 отбора. Те ще бъдат разделени в три групи според подреждането им в световната ранглиста. Българският отбор ще попадне в първата заедно със съставите на САЩ, Русия, Полша, Сърбия, Италия, Бразилия и Япония, пише volleyball.bg.

Тези 8 отбора ще бъдат разделени на две, като всеки ще изиграе общо 12 срещи на принципа домакин-гост. Най-добрите 4 се класират за финалната шестица, в която ще участват и домакинът или най-добрият трети тим от двете групи плюс победителя от втората група.

Във втората група участват 12 отбора -  Франция, Германия, Аржентина, Холандия, Иран, Австралия, Република Корея, Канада, Куба, Белгия, Португалия и Финландия. Там ще се проведе отделен "Файнъл фор" с победителите от трите групи плюс домакина.

Третата група ще бъде съставена от 8 национални отбори, които не са участвали досега в Световната лига. Те ще получат възможността да се състезават на по-високо ниво.

Окончателният формат на състезанието ще бъде потвърден на 1 декември, когато се събира ръководството на Световната лига.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти