Брендън Роджърс: Лудогорец изненада много хора с играта си, трябваше да има повече точки (видео)

Брендън Роджърс: Лудогорец изненада много хора с играта си, трябваше да има повече точки (видео)

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не спести похвалите си към тима на Лудогорец преди сблъсъка между двата тима от Шампионската лига. Той демонстрира добри познания по отношение на мачовете на съперника си в българското първенство, както и изявите на футболистите на българския шампион. Роджърс обясни и решението си Ливърпул да не проведе тренировка на "Васил Левски"

"Лудогорец изненада много отбори в групата. Може би не взеха точките, които би им се искало, с оглед на мачовете, които изнесоха. Технически те са много добри и разполагат с много добри футболисти. Тренирахме тази сутрин, работихме здраво и исках да дам повече време за почивка на моите футболисти. Знаех, че ще пристигнем в София късно и не исках да рискувам футболистите ми да са изморени по време на заниманието", заяви Роджърс.

"Лудогорец са много добър отбор, изнесоха много силен мач на "Анфийлд". През уикенда взеха добър резултат и в първенството на върха в класирането като гост на ЦСКА София. Така че трябва да излезем без подценяване. Ние идваме с много сериозна мотивация и знаем, че ако нещата се получат, ще постигнем добър резултат", допълни мениджърът на Ливърпул. 

Мениджърът на "червените" трябваше да отговаря и на неудобните въпроси, свързани с бъдещето си и дали има подкрепата на собствениците на клуба след слабите резултати на отбора в последно време. "Не съм говорил със собствениците. Но те винаги са ме подкрепяли. Затова дойдох в този клуб. Фокусът ми в момента е към това да върна Ливърпул по пътя към победите и това е най-важно за мен", коментира Роджърс.

"Може да се променят нещата. Във всеки един момент. Работим ежедневно за това. От отдавна не сме били на нивото, на което трябва да сме, вероятно от мача с Тотнъм насам. Трябва да вярваме, че можем да си върнем нашето ниво на игра и няма да се откажем", категоричен бе северноирандският специалист.

"Трябва да гледаме единствено в настоящето, да не мислим прекалено много за миналото. Ако гледаме към последния си мач, никога няма да влезем в следващия с необходимия манталитет. Моята работа е да направя така, че обстановката да бъде каквато трябва", заяви още Роджърс.

"Не е честно Джерард да бъде оценяван по този начин. Той е най-добрият играч, с който съм работил в кариерата си. Миналият сезон отбеляза 15 гола и още толкова асистенции. Няма никакви сантименти при мен, когато избирам състава си", завърши мениджърът на Ливърпул.

СНИМКА: Марин Маринов, Sportal.bg

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от Футбол свят

Виж всички