Дейвид Хъдълстоун: Бях спокоен и от нищо не се притеснявах

Дейвид Хъдълстоун: Бях спокоен и от нищо не се притеснявах

Младият българин Дейвид Хъдълстоун затвърди мястото си сред европейския елит на юношите в индивидуалния многобой от европейското първенство по спортна гимнастика в столичната "Арена Армеец". 13-годишният възпитаник на Дамян Игнатов отново показа огромен потенциал за развитие и стабилна психика.

Състезавайки се с гимнастици, някои от които са повече от 4 години по-възрастни от него, той демонстрира непривично за възрастта си самочувствие и контрол. В крайното класиране Дейвид зае 12-то място със сбор 80.689 т., като най-много впечатли с великолепното си съчетание на успоредка - 14.066, втори резултат на този уред след сребърния медалист в многобоя Валентин Стариков (Русия) - 14.200. Ако българинът се представи със същата убедителност и в неделните финали на отделните уреди, той наистина би могъл да претендира за медал.

"Дейвид направи прекрасно състезание. Много съм доволен от него", каза личният му треньор Дамян Игнатов.

"Бях спокоен и от нищо не се притеснявах. Подкрепата на публиката ме ентусиазира", сподели Хъдълстоун.

Финалите на отделните уреди при юношите започват в 10:00 часа в неделя, 25 май, където Дейвид Хъдълстон ще се състезава на кон с гривни и успоредка.

В събота (24 май), от 14:30 часа ще бъдат определени новите европейски отборни шампиони, а с финалите на уредите при мъжете от 15 часа в неделя ще приключи европейското първенство по спортна гимнастика.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти