Тръмп разказва играта на Дзюнхуей

Тръмп разказва играта на Дзюнхуей

Много силна първа сесия изигра Джъд Тръмп на 1/4-финала на световното първенство по снукър срещу Дин Дзюнхуей. Англичанинът води с 6:2 фрейма, като остави в статистиката четири халф-сенчъри брейка и една трицифрена серия.

Преимуществото на Тръмп си пролича още в самото начало, когато той се пребори за откриващата партия след няколко визити около зеленото сукно и най-добра серия от 45 точки. След това състезателят от Бристол не просто диктуваше случващото се на масата в "Крусибъл", а не остави шанс на китайския си съперник. Световният номер 6 се прояви с брейкове от 54, 82, 94, 108 и 76 точки, за да доведе резултата до 6:0 в своя полза. В шестата партия и Дин имаше своя шанс, но въпреки че направи брейк от 54 точки, не успя да се разпише на таблото.

Изоставайки толкова, китаецът все пак се посъвзе в края на сесията. Той открадна седмата част след печеливша серия от 47 точки, а в последния фрейм от сеанса блесна със 72 точки за 2:6.

Двубоят ще бъде подновен тази вечер в 21,00 часа, когато е втората сесия. Третата пък е в сряда от 12,00 часа. Форматът на 1/4-финалите е 13 от 25 фрейма.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти