Томов намерил нов собственик на ЦСКА?

Томов намерил нов собственик на ЦСКА?

Александър Томов е изразил надежда, че още от днес ЦСКА може да има нов собственик. Преговорите с известен български бизнесмен вече били на финала, а той е изразил принципно съгласие да се заеме със спасението на клуба.

Новият бос ще върне половин милион лева на Петър Манджуков и Юлиан Инджов. Срещу тази сума са ипотекирани акциите на "Лира Инвестмънт" по време на кризата около плащането на Александру Пакурар. Веднага след като се върнат при него, Томов ще прехвърли акциите на новия собственик.

24 са делата срещу клуба, от които могат да се появят нови задължения. Само по две от тях обаче има материални интереси. Това са тези на Тенгариня и Нилсон Антонио, като съдът ще заседава на 13 май. Другото дело е Юнес Бенжелюн. В момента текат преговори за извънсъдебно споразумение. Претенциите му са за половин милион лева.

Междувременно до вчера от дарения бяха събрани 140 000 лв. Част от тях бяха вече използвани за прехвърлянето на имоти към клуба, с които вече са гарантирани всички вземания към НАП, които са на стойност 9,6 милиона лева.

"24 часа"

Още от БГ Футбол

Виж всички