Митал ще съди "Титан" за 6,3 млн. евро

Митал ще съди "Титан" за 6,3 млн. евро

Фирма "Титан" дължи 6,3 милиона евро на Прамод Митал по сделката за ЦСКА от 2008 г. Това споделили юристи, които защитаваха настоящият главен акционер в клуба Александър Томов в съда по делото за източване на "Кремиковци".

Парите е трябвало да бъдат преведени на индийския бизнесмен още преди 7 години, но това още не се е случило. Адвокатите на Томов разполагали с документи, които удостоверяват истинността на дълга на "Титан" към Митал. Доказателствата са били представени в съда, но не са разгледани. Томов нееднократно е говорил, че бившите собственици на ЦСКА от "Титан" не са управлявали клуба коректно.

Друг проблем в отношенията между настоящи и бивши собственици е трансферът на Александър Тонев от Лех (Познан) в Астън Вила. Хората от сметопочистващата фирма дали сметката на своя дъщерна фирма и по този начин прибрали парите от трансфера. Томов обвинява хората от "Титан" и за множество сделки по привличане и освобождаване на играчи, които печелят съдебните битки срещу ЦСКА и новото ръководство е принудено да отделя непрекъснато пари за покриване на исковете им.

След оправдаването на Томов се очаква Митал да заведе дело срещу "Титан" в чужбина.

"Меридиан Мач"

Следвай ни:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички