Гледай на живо

Евро 2024: Шотландия - Швейцария 0:0

Томов: Може ли да мине подобно обвинение срещу г-н Домусчиев?

Томов: Може ли да мине подобно обвинение срещу г-н Домусчиев?

Главният акционер на ЦСКА Александър Томов говори пред журналистите по време на една от почивките на воденото срещу него и още няколко лица дело за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери от Кремиковци.

Томов категорично заяви, че няма никакви притеснения относно изхода на делото.

"Нека задам един въпрос. Днес подобно обвинение срещу г-н Домусчиев, че той дава пари на Лудогорец от своите заводи, може ли да мине? По същия начин преди години Митал искаше да помогне на ЦСКА. Давал е пари за ЦСКА, плащал е за ЦСКА", попита риторично Томов.

"Делото ще завърши със стратегически успех за нас. Обвинението е антиконституционно. Ако имаше проблем Прамот Митал е щяло да ни обвини. Умишлено нито един от индийците не е поканен като свидетел. Няма увреждане на ЦСКА и Кремиковци. Това са не само законни сделки, а тези сделки са в интересите на двете дружества. Нищо ново от преди 7 години. Тогава е имало поръчка някой да бъде нарочен, избрали са нас и продължават по един и същ начин. Няма нови факти. Само се протака. Прокуратурата прикрива 17 документа", заяви Томов.

"В България не са само корумпирани прокурори. Нашата държава не са само некадърници. Нашата държава се състои и от честни хора. За това делото рано или късно ще се стигне до крайния изход. И прокуратурата, и защитата - никой не твърди, че ние сме взели и един лев. В началото пропагандата беше, че сме присвоили, а за хората означава откраднали", добави силният човек на "Армията".

Той нападна и обвини в политически натиск бившия президент на България Георги Първанов и бившия премиер Сергей Станишев. „2008 година съдебната система беше ръководена от едни и същи политически лица. Те и двамата са замесени косвено в тази история – Станишев и Първанов. Без тяхното „дорбо“ никога нямаше да се стигне до тези обвинения.

Без техния натиск. Станишев праща ДАНС в ЦСКА през юни 2008 година, което е незаконно. Аз отдавна съм ги обвинил тях. Когато приключи тази фаза на делото ще предам съответните доказаталства за политически натиск, който е осезаем и който е свързан с документи, защото казаното в България няма стойност", завърши Томов.

Снимка: Марин Маринов, Sportal.bg
Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички