Тони Силва: Не мисля за трансфер, искам да остана в ЦСКА

Тони Силва: Не мисля за трансфер, искам да остана в ЦСКА

Крилото на ЦСКА Тони Силва коментира бъдещето си пред “Тема Спорт". Португалецът за­яви, че на този етап не му е са­моцел да осъществи преминава­не в друг отбор. "Не мисля за трансфер в клуб от друго пър­венство. Съсредоточил съм се върху изявите си в ЦСКА. Искам да помогна на отбора да стане шампион. Това ми е първосте­пенната задача. Вече за транс­фер не решавам аз, а и на този етап това не ми е основната цел. Но нямам нищо против да остана в ЦСКА", каза Силва, кой­то в понеделник ще пристигне в София след 20-дневна почивка.

Лидерът в белгийското първенство Брюж обаче се готви да изпрати до броени дни офер­та за крилото. Грандът следи португалеца още от миналото лято, когато той бе най-добри­ят в проверката между двата отбора в Холандия (3:2). Брюж изпрати на два пъти предложе­ния за Силва, но те бяха отхвър­ляни.

Белгийският клуб обаче е затвърдил желанието си да привлече крилото с оглед изяви­те му през есента. Още преди Нова година от Брюж са запи­тали ръководството на ЦСКА за трансферната сума на пор­тугалеца и през следващата седмица се очаква чуждестран­ният клуб да излезе с конкретно предложение. Офертата вероятно ще е на стойност близка до 1 милион евро, но има изве­стни условности, за да се стиг­не до нея. Брюж е близо до про­дажбата на нападателя си Николас Кастийо и ако тя бъде осъ­ществена, то със сигурност ще последва предложение за Тони Силва. През този сезон крилото на ЦСКА има 17 мача и 4 гола в А група, а в предходния шампио­нат записа 15 участия и 3 попа­дения.

Португалецът е един от футболистите на червените, който е най-близо до продажба през зимата наред с Тончи Кукоч и Серджиу Буш. Армейците ще продадат поне един от ключо­вите си играчи през зимната па­уза, за да могат да закрепят фи­нансовото си положение за про­летта.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички