Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Гледай на живо

Очаквайте: Турнир на талантите U14 : Зона Пловдив - Зона Варна

Манджуков поиска реформи в ЦСКА - ще има много пари, но при две условия

Манджуков поиска реформи в ЦСКА - ще има много пари, но при две условия

Заместник-председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Петър Манджуков смята, че фонд "работна заплата" на футболистите в клуба трябва да бъде намален. Мнението си той е споделил пред всички ос­танали отговорни фактори на "Армията" и темата е била широко дискутирана през пос­ледните месеци. Идеята на Манджуков е за по-ниски запла­ти, но за сметка на това по-високи премии при постигане­то на определени резултати, които да вкарват свежи пари в ЦСКА, пише "Тема Спорт". Това може да се случи най вече чрез пробив в групо­вата фаза на евротурнирите. Според един от основните акционери в ЦСКА е крайно не­рентабилно за клуба да плаща високи месечни възнагражде­ния, ако насреща дори няма резултати. Освен това той иска и налагането на повече бълга­ри в отбора. Бил е коменти­ран и таван на заплатите за българските играчи от 10 000 лева.

Бизнесменът е отправил предложението си до Алек­сандър Томов и Стойчо Младе­нов още преди време. Диску­тирал го е и с други акционери. Очаква се до края на месеца въпросът отново да бъде пов­дигнат от Манджуков и да се стигне до крайно решение, ко­ето да влезе в сила от следва­щия сезон. Ако ЦСКА не успее да стане шампион, то от ид­ната кампания е много веро­ятно да има финансови рестрикции в клуба. В случай обаче, че първото място бъде спече­лено и тимът участва в квали­фикациите за ШЛ, нещата ве­че ще стоят по коренно разли­чен начин.

Точно Манджуков плати последните досега заплати - за октомври. Месечният бюджет на ЦСКА по това перо е над това на Литекc u Левски. Само в Лудогорец получават по-високи месечни възнаграж­дения.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти