ЦСКА пуска 3 млн. акции, всяка ще е по 3 лева

ЦСКА пуска 3 млн. акции, всяка ще е по 3 лева

Втората публична продажба на акции на ЦСКА ще стартира в края на месец март или началото на април, точно една година след първата кампания. Ръководството на клуба е решило окончателно отново да пусне в продажба 3 милиона акции, като всяка една от тях ще струва по 3 лева. Най-малкият дял, който може да бъде закупен, е пакет от 10 книжа. Този път обаче няма да има минимален праг за продажба на акции, което означава, че при всички положения предлагането ще бъде успешно. ЦСКА ще се превърне в публично дружество след кампанията. Това означава, че шефовете на клуба трябва да отчитат финансовия баланс на дружеството на всеки няколко месеца, а акциите на ЦСКА ще се търгуват свободно на Българската фондова борса.

За началото на втората публична продажба обаче все още не са изготвени всички документи. Проспектът вероятно ще бъде завършен до Нова година, но след това тепърва трябва да се одобрява от Комисията по финансов надсзор. Това е и причината предлагането да не стартира поне в следващите три месеца.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти