Александър Везенков: Моят избор е България

Александър Везенков: Моят избор е България

Крилото на Барселона Александър Везенков говори пред гръцкото издание Sport 24 относно редица теми, включително и това, че наскоро получи местен паспорт. Бившата звезда на Арис (Солун) заяви, че това решение касае единствено кариерата му на клубно ниво и гръцкото поданство може да му бъде от полза, ако някога се завърне в първенството на южната ни съседка.

“Обичам Гърция и винаги съм се чувствал много добре в страната. Този ход обаче е от гледна точка на това, че по този начин ако някога се завърна в гръцката лига, няма да заемам място за чужденец”, коментира роденият в Кипър българин.

“Още като 16-годишен направих избор и той е да играя за националния отбор на България. Не съм се интересувал от други възможности, баща ми е по-запознат с тези неща”, добавя още младокът, който години наред е преследван от местната федерация, но винаги е поставял родината на родителите си на първо място.

“Животът в Барселона не е лесен, защото всичко е ново за мен. Тук е най-важно да побеждаваш, но същевременно не е лесно, не никак лесно. Всеки ден се опитвам да давам най-доброто от себе си, да работя здраво по време на тренировките и да си извоювам игрово време и по-сериозна роля в отбора. Знаете, че моята цел е да се докажа тук. Да, мечтата ми е да отида в НБА, но сега на дневен ред е единствено Барселона”, казва още Везенков.

“Като цяло в Барселона е спокойно. Но все пак трябва да се адаптирам към ново общество и нови и съвсем различни нрави и традиции. Адаптацията ми при пристигането в Гърция като малък бе далеч по-лесна, защото има доста общи неща с Кипър, където съм роден”, продължава той.

“Ще излъжа, ако кажа, че Арис не ми липсва. Не спирам да поддържам връзка с много хора от и около отбора. Арис винаги ще бъде в сърцето ми. Никога няма да забравя това, което изживях в Солун”, завършва 20-годишният баскетболист.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички