Натравяне спря децата на Левски в международен турнир

Натравяне спря децата на Левски в международен турнир

Децата на Левски набор 2005 прекратиха отличното си участие на международния турнир "Мини футболна магия" - Микрево 2015, след като бяха натръшкани от вирус или натравяне. "Сините" таланти, водени от Светльо Колев, бяха сред фаворитите за отличието след страхотен старт, но изведнъж десет от общо 18-те деца започнаха да имат оплаквания от главоболие или повръщане.

"Наистина се случи нещо странно. Нямам представа дали изведнъж вирус хвана децата или се натровихме с храна, но буквално за час-два стана нещо страшно. Един по един футболистите започнаха да повръщат или да се оплакват от главоболие, след което и аз започнах да повръщам", коментира Колев пред Sportal.bg.

"Искам да благодаря на организаторите, че реагираха толкова бързо и веднага заведоха няколко деца до спешното в Сандански, а след това организираха на техни разноски транспорт, за да се върнем в София. Важното е, че днес децата вече са по-добре и се надявам съвсем скоро да се възстановят на 100%. Организаторите звъняха четири път от сутринта, тъй като са изключително загрижени и затова им благодаря", сподели Колев, чийто тим дори се наложи над Вардар (Скопие) с 3:2, като почти цялото време полеви играч бе на вратата, след като вратарят бе извън строя.

"От ресторанта, в който обядвахме, се извиниха и обясниха, че винаги взимат пресни неща. Няма как да обвинявам никого. Здравето на децата е най-важно и затова реших с моя помощник да прекратим участието си. В един момент вчера следобед имахме по-малко здрави деца, които пък ме молеха да останем да играем, след като бяхме на полуфинал срещу ДАФ и евентуално ни предстоеше финал с ПАОК. Обясних им, че най-доброто решение е това. Днес говорих вече с децата, а по-късно ще го сторя отново. Едно от тях, което повръщаше вчера, вече ме пита дали можем да тренираме днес, което няма как да не ме радва", сподели Колев.

"Сините" участваха с два състава на турнира в Микрево. Първият тим победи сутринта с 6:1 Малеш (Микрево), след което и с 4:0 ЦСКА, но следобед вече децата бяха натръшкани от вируса и трябваше да се оттелят от турнира след победа над Вардар, тъй като уплашиха треньори, родители и организатори.
Наставникът на "армейците" Любослав Пенев бе сред зрителите на турнира.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти