4000 ще викат срещу България в Аржентина

4000 ще викат срещу България в Аржентина

Близо 4000 фенове се очаква да подкрепят Аржентина в мачовете срещу България от Световната лига. Двубоите са утре и другиден през нощта от 12,40 ч българско време. От местната федерация се надяват и привържениците да помогнат за спечелването на двете срещи. Воденият от легендата Хулио Веласко тим се нуждае от задължителни успехи срещу нас, за да запази шансове за финалите на група 2, които са на 10 и 11 юли във Варна.

Българският отбор направи едно занимание в официалната зала „Полидепордиво Делми”, която е с капацитет от 6000 седящи места. Играчите ни обаче бяха неприятно изненадани от сравнително ниските температури и някои от тях тренираха по анцузи. Организаторите обясниха, че няма парно в залата, но очакват да е топло за мачовете, тъй като според метеорологичната прогноза за уикенда щели да се вдигнат температурите. Днес се получи и объркване с програмата за тренировки на двата отбора, като в крайна сметка се оказа, че вместо от 18, нашите трябва да влязат в залата от 19,30 ч. По ирония на съдбата контузия получи физиотерапевтът на националите Петър Атанасов.

Бившият състезател и шампион на Испания се включи в загрявката, за да помогне на момчетата. Той обаче почувства силна болка в прасеца и, както сам заключи, е получил разкъсване на мускулни влакна. Травмата обаче няма да попречи на Атанасов да изпълнява задълженията си по възстановяването на състезателите.

Още от Волейбол

Виж всички