Гледай на живо

Контролна среща: Олимпия (Любляна) - ЦСКА 1948 3:0

Лудогорец с най-малко "шампионски" победи за последните 24 години

Лудогорец с най-малко "шампионски" победи за последните 24 години

Лудогорец спечели едва 18 мача, за да вдигне четвъртата си поредна шампионска титла на България. Този брой победи е значително по-малък от успехите, които бяха необходими през предишните три години. През сезоните 2011/12 и 2012/13 „орлите" спечелиха 22 мача от 30, а през миналия - 25 от 38.

Значителното намаляване на броя на победите може да се обясни с две причини - значително по-слабата конкуренция в сравнение с предишните години, както и спадът в самите редици на Лудогорец. Второто в известна степен е следствие от първото, тъй като слабостта на съперниците е достатъчна предпоставка водачът да се отпусне. И да стане шампион с по-малко усилия.

Цели 24 години България нямаше шампион с толкова малко победи - 18. За последно Етър триумфира с толкова през 1991-ва, но от първенство с 30 кръга, а не 32 като току-що приключилото. Отборът, вдигнал титлата с най-малко победи (като процент от всички възможни), е Ботев (Пловдив). През 1967-а, „канарчетата" стават шампиони само с 13 успеха от 30 мача, печелейки само 43,33% от мачовете си.

"Меридиан Мач"

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички