Локо (ГО) държи да играе на своя стадион в "А" група

Локо (ГО) държи да играе на своя стадион в "А" група

Горнооряховският Локомотив държи да играе мачовете си от "А" група на своя стадион, стана ясно на срещата с БФС и холандците от "Хиперкюб", които са консултанти по създаването на новата първа дивизия, и представителите на клубовете, изявили желание да играят там. Локо (ГО) бе представляван от своя президент Даниел Костадинов.

На срещата представители на БФС са изразили мнение, че Локомотив трябва да играе домакинските си мачове на друг стадион. Ръководството на клуба обаче е възразило остро на идеята.

"Ако не играем мачовете си в Горна Оряховица, участието в "А" група е безсмислено за нас. Настояхме да бъде огледан стадионът, да ни се направят нужните предписания и да видим какво можем да направим. След положените грижи, състоянието на стадиона се подобрява непрекъснато. Направили сме всичко необходимо – имаме готово проектиране, кандидаствали сме с проект пред държавата и чакаме одобрение за финансиране на ремонт”, обясни президентът на Локомотив Даниел Костадинов.

Затова комисия на БФС следващата седмица ще направи оглед на стадиона в Горна Оряховица, за да прецени става ли той за мачове от новата "А" група.

Разговорите с клубовете тепърва започват и още няма яснота за реформите, като намеренията варират от 10 до 16 отбора, в зависимост от това колко ще получат лиценз. Клубовете още тази седмица ще получат въпросници, в които да отразят не само състоянието на отборите и базите, но и да изразят своите виждания за сформирането на елита.

След две седмици отново ще има срещи. Очаква се окончателното решение за бъдещата "A" група да бъде взето до месец, т.е. в първите дни на юни, а първенството да започне

На първите разговори не се е стигнало до изясняване на ситуацията около новата "A" група. Срещи ще има отново след 2 седмици. След месец вече ще трябва да се вземе решение за формата на групата, а новото първенство трябва да започне на 23 юли.

sport-vt.com

Още от БГ Футбол

Виж всички