Собственикът на нискобюджетния Лестър ще забогатее сериозно

Собственикът на нискобюджетния Лестър ще забогатее сериозно

Историята за невероятния възход на английския футболен клуб Лестър сити до върха на най-скъпото футболно първенство в света започва с духа на един английски монарх. Тленните останки на крал Ричард Трети липсваха от векове, но бяха открити през 2012 г. недалеч от стадиона на "лисиците".

В деня, в който останките бяха положени в катедралата в Лестър през миналия март, отборът бе на последно място в Английската Висша лига и бе застрашен от изпадане. В следващия си мач отборът сложи началото на една печеливша серия с гол в края на мача на играч с подходящото име Кинг (Крал).

Случайност със сигурност. След това няма разумно обяснение за възхода на този футболен отбор. Със скромния си за английската лига бюджет Лестър е спечелил 25 от последните си 39 мача и оглавява лигата с преднина от пет точки пред втория. Успехът обогати собствениците на отбора.

Клубът в момента се оценява на осем пъти повече от това, за което тайландският милиардер Вичай Шривадханапрабха плати за него преди шест години, пише Bloomberg.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК С КОЛКО ЩЕ ЗАБОГАТЕЕ ШРИВАДХАНАПРАБХА

Още от Футбол свят

Виж всички