Венци поиска да се отнемат точки на отбори от "А" група и заяви: Скоро ще си го изкараме на някой (видео)

Венци поиска да се отнемат точки на отбори от "А" група и заяви: Скоро ще си го изкараме на някой (видео)

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов предложи на отборите, които вадят своя титулярен футболист до 21 години още през първото полувреме, да им се отнемат точки. Това свое изказване Стефанов направи след нулевото равенство на неговия тим срещу Берое, в което наставникът на гостите Петър Хубчев смени Стивън Петков с Исмаил Иса още в 26-ата минута.

"Беше боево реми. Берое и Черно море са най-грубите състави в "А" група, както забелязахте. Преброих десетки фаулове на Берое. Но съвсем скоро ще си го изкараме на някой.

Берое риташе колкото се може напред. Когато всичките им футболисти са в тяхната половина, трудно можеш да пробиеш. А и те имат опитни, силни футболисти. Доволен съм от нашите млади играчи, 4-5 от тях са наши юноши", каза Стефанов, който коментира и правилото за един млад съсгезател във всеки тим в "А" група.

"Говорим за български футбол, всички милеем за него, а виждате какво става. Берое го прави, Лудогорец също си сменя младия играч. Вие преценете дали Хубчев е прав или не. Не само трябва да има наказание за тези отбори, но и да им се отнемат точки.

Ще искам да се вземе сериозно и окончателно решение за младите. Който не го изпълнява - отнемане на точки", добави президентът на белите по повод клубовете, които заобикалят правилото.

"Че недопускаме голове - ме радва, но че не вкарваме… Но отново ви казвам: ще си го изкараме на някой и то много скоро", закани се в заключение Стефанов на следващите противници на Славия, които са Ботев Пд, Лудогорец и Левски.

снимка: Марин Маринов, Sportal.bg

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти