Карлос Моя с интересна история за Рафа Надал

Карлос Моя с интересна история за Рафа Надал

Карлос Моя е един от важните хора в професионалната кариера на Рафаел Надал. Носителят на 14 титли от Големия шлем никога не е крил възхищението си и често е признавал, че сънародникът му му е идол. Сега дойде ред и Моя да сподели някои малко известно факти от отношенията с Краля на клея.

"Опитах се да му помогна, заяви Моя в интервю за Telerico.es. - Нормално е, че Рафа искаше да върви по стъпките ми, тъй като сме родени на едно и също място. Той не просто последва пътя ми, но ме задмина многократно."

40-годишният бивш тенисист си припомни случай от 2003-а, когато Надал го е победил на турнира в Хамбург. "Тогава той се разплака. Извини ми се, че ме победил. Обясних му, че е съвсем нормално и че ще бъде първият от многото пъти, в които ще загубя срещу него. Дажи ми разкри, че баба му му е звъннала по телефона да каже, че след като е бил мен, значи все едно е бил и нея", допълни с вълнение Моя.

Надал има шест успеха от осем мача срещу сънародника си.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис двубои от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, на живо, само в ефира на MAX Sport.

Още от Тенис

Виж всички