ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Джон Джоунс с положителна проба за антиестрогенни вещества

Джон Джоунс с положителна проба за антиестрогенни вещества

Вече втора седмица ММА светът горещо обсъжда отстраняването на Джон Джоунс от UFC 200, на което той трябваше да се бие за втори път срещу сегашния шампион в полу-тежката категория на UFC – Дейниъл Кормие.USADA (U.S. Anti-Doping Agency) обяви, че Джоунс е нарушил правилата им и в кръвната му проба, взета от тест на 28 юни са били открити забранени вещества.Джон Джоунс се прояви отново като крайно неконтролируем атлет за най-голямата ММА организация в света и президентът Дейна Уайт обяви, че засега няма никакво желание дори да говори с бившия световен шампион.

Чеъл Сонен и Рашад Еванс изказаха своите съмнения, че Джон вероятно ще бъде обвинен в използването на антиестрогени и техните предположения се оказаха правилни.

В крайна сметка имената на въпросните субстанции бяха изречени пред медиите - Hydroxy-clompiphene и Letrozole metabolite, а самият Джоунс е отстранен до следващо изслушване.

Засега отборът на Джоунс ще направи това, което се очаква, а именно да пледира за замърсяване на хранителна добавка, която той е употребявал. Тази тактика се оказа печеливша за Йоел Ромеро, който чрез нея получи по-меко наказание.

Джон Джоунс го грози наказание до две години лишаване от възможност за практикуване на професията си в Съединените Американски Щати. 29-годишната суперзвезда продължава да доказва, че е един от най-скандалните фигури в света на Смесените бойни изкуства, като това просто бе един от многото му „гафове“, които вече не просто изнервят публиката, а дори будят съмнения за неспособност на боеца да води своя живот по начин, в унисон с общоприетите норми.Не се знае и как нарушаването на полицата на USADA ще се отрази на пробационния му период, който влезе в сила миналата година поради причинена катастрофа, оставила 25-годишна бременна жена със счупена ръка.

Джон смята, че е станал жертва на собственото си невежество и обяви, че няма какво да крие от феновете си.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти