"Татко и аз" – 
спортeн празник за Деня на бащата

"Татко и аз" – 
спортeн празник за Деня на бащата

Свободен достъп до различни спортни тренировки и демонстрации очаква малчугани и родители тази неделя в София

Международният ден на бащата, който традиционно се отбелязва в края на юни, отново ще се превърне в спортен празник за деца и родители. Второто издание на „Татко и аз“ ще се проведе на познатото място в столицата – спортен комплекс „Спортна София“ (ул. Българска морава 2), на 18 юни от 11:00 часа, а на разположение на участниците ще бъдат поне 10 различни спорта.

Всеки малчуган ще може съвсем безплатно да получи нови знания и умения в познати и непознати спортни дисциплини като хокей, фехтовка, таекуондо, волейбол, тенис, лакрос, петанка, тенис на корт и на маса, джитбол. За най-старателните деца ще има награди и медали, а родителите са повече от добре дошли да се включат в тренировките.

Инициативата за втора поредна година е на Фондация „Бащинство“ и Детска Футболна Академия – Комета, в партньорство със Столична община и Министерство на младежта и спорта, като част от програмата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“.

Официално празника в 11:30 ще открие Борис Колев от фондация „Бащинство“, а гост за награждаването ще бъде министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който и миналата година бе патрон на инициативата. Събитието ще се проведе с подкрепата на фондация „Вълшебен свят“ на Ник Левентис и една от най-големите вериги магазини за спортни стоки на Балканите Sport Vision.

Повече информация за „Татко и аз 2017“, за отделните спортове и за партньорите и наградите ще бъде публикувана във Facebook страницата на събитието.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти