Осем българи в спор за медалите на босковия "Мемориал Емил Жечев"

Осем българи в спор за медалите на босковия "Мемориал Емил Жечев"

Осем български боксьори ще се качат за ринга в столичната зала "Диана" в спор за медалите на II международен турнир по бокс за младежи "Мемориал Емил Жечев".

Първи от тях в първи мач от следобедната сесия от 15.00 часа днес ще излезе Васил Гарбов в кат. до 56 кг. В друг четвъртфинал на същата категория най-малкият брат от фамилията Асенови - Боян, ще срещне монголеца Тугулдур Биамбацог в първия си мач от надпреварата.

Друг национал - Рангел Станоев (81 кг), ще има за съперник друг български боксьор Иван Стаменов. И за двамата това ще бъде първи двубой на турнира, след като почиваха в първия кръг.

Във вечерната сесия от 18.00 часа националът Радослав Кабаджов излиза срещу Йоргос Ставру от Кипър в кат. до 52 кг. Двама клубни представители - Хайрула Али и Мартин Иванов, ще определят един от полуфиналистите при 69-килограмовите. Атанас Йорданов ще боксира срещу представител от Казахстан в друг четвъртфинал в същата теглова група, след като вчера се наложи над Димитрис Кристу от Кипър с 5:0.

Също вчера Янко Илиев, Иван Атанасов и Борислав Велев си осигуриха най-малкото бронзови медали от турнира. В кат. до 60 кг Илиев победи Микеле Лорусо от Италия с 5:0 съдийски гласа. При 64-килограмовите пък Атанасов ще боксира в единия, а Велев - в другия полуфинал, след като победиха съответно Клирим Зека от Косово с 5:0 и Кароли Ботош от Унгария с 3:2 съдийски гласа.

Загуби обаче претърпяха Иван Росенов и Веселин Марков (60), Алекс Тодоров (64), Кольо Димитров (49), Мехмед Чакъров (52) и Пенчо Цветков (+91).

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти