Яноне и Ринс изпробваха новия GSX-R1000R на "Филип Айлънд"

Яноне и Ринс изпробваха новия GSX-R1000R на "Филип Айлънд"

Няколко дни преди официалния тест на MotoGP на "Филип Айлънд" новата състезателна двойка на Suzuki Андреа Яноне и Алекс Ринс изпробваха чисто новия GSX-R1000R на австралийската писта. Двамата имаха възможността да сравнят ефективността на машината със състезателния им GSX-RR за MotoGP и бяха категорични, че двете машини имат редица прилики помежду си.

Новият модел на Suzuki е един от най-съвремените на пазара към момента. Неговата премиера се състоя в Кьолн миналата година. Машината е с максимална мощност от 201 к.с. при 13 200 оборота в минута от еднолитров двигател. Тази мощност, комбинирана с теглото от 203 килограма, го превръща в първия шосеен мотоциклет, чието съотношение между мощност и тегло е почти 1:1.

"Машината много ме впечатли. Двигателят е доста мощен, но лесен за управление, като по този начин е достатъчно безопасен за по-неопитни мотоциклетисти, а в същото време достатъчно агресивен за опитните", сподели Андреа Яноне.

Тестовата сесия на "Филип Айлънд" в кралския клас започва в сряда. Тя е предпоследна, две седмици преди финалната загрявка за сезон 2017 в Катар.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти