Тити Папазов: Игрчите трябва да се борят за хляба си

Тити Папазов: Игрчите трябва да се борят за хляба си

Президентът на Левски Константин Папазов обяви пред „Тема Спорт”, че в оставащите 9 мача от редовния сезон на НБЛ неговите баскетболисти трябва да докажат, че имат сили и класа, за да останат в клуба. „Сините“ за пръв път в историята си ще пропуснат финалите на турнира за Купата на България. Те завършиха първата фаза от шампионата на последното 9-о място, с актив от 3 победи и 13 поражения, което не им позволява да участват в надпреварата от 16 до 19 февруари в Пловдив. Освен това позицията означава, че тимът ще домакинства на първите 4 в подреждането и ще гостува на съставите от 5 до 8 място. Ситуация, която го поставя в много трудно положение и малки шансове да се пребори за участие в плейофите.

„Истината е, че ние изпуснахме възможността да завършим осми преди няколко кръга. Да, имахме директен мач с Ямбол, но все пак говорим за гостуване в една от залите, където се играе най-трудно. Да не забравяме, че и съперникът иска да играе за купата, не само ние. Реално погледнато, за добро или лошо двата тима, в които няма чужденци, сме на дъното на класирането. Всеки сам да си прави сметката за нивото. Специално за този мач, не мога да упрекна играчите, че не са се борили. Напротив, но нямахме и много шанс. Оттук насетне всеки един от тях трябва да докаже, че има място в клуба. Всеки трябва да се бори за хляба си. Тези два месеца ще покажат реално кои заслужават да играят в Левски и кои не. Защото всеки един от тях дори не се доближава в момента до реалните си възможности”, отчете Папазов.

Шефът на „сините“ допълни, че има индикации за по-добро финансово състояние на клуба догодина. „Водили сме разговори и имам такива индикации. Предстоят ни нови срещи, но за мен е важно да намерим още един-два по-малки спонсора, които да допринесат за още по-добра селекция. Имам изграден план и на база средствата ще преценим какви ще са целите догодина. Но съм уверен, че ще бъдат по-големи от тези, които си поставихме сега. А именно – оцеляване”.

"Тема Спорт"

Още от Баскетбол

Виж всички