Боримиров пред Sportal.bg: Правим зала на "Герена", а с Топчо искаме да вървим стъпка по стъпка

Боримиров пред Sportal.bg: Правим зала на "Герена", а с Топчо искаме да вървим стъпка по стъпка

Спортният директор на Левски и шеф в детско-юношеската школа на "сините" Даниел Боримиров разкри пред Sportal.bg, че на стадион "Георги Аспарухов" скоро ще имат модерна зала, където първият тим и децата от школата да се готвят през зимните месеци. Освен това ще бъде изграден още един открит изкуствен терен на "Герена". Бронзовият медалист от САЩ`94 коментира още лагера в Агия Напа, целите на тима, предстоящото създаване на отбор във Втора лига. Възможно ли е Валери Божинов да облече

отново синята фланелка? Защо смята, че Лудогорец се страхува от "сините" и каква е основната му стратетия  в тандем с Елин Топузаков? Коментира и ситуацията с феновете, които недоволстват срещу собственика Спас Русев, както и това, че вече води сериозни разговори с играчите, чийто контракти изтичат.

Подготвителният лагер

"Предвид това, че е последен лагер и това, че изпълнихме предначертаните планове с контролите, съм доволен. Има неща, върху които трябва още да работим и да усъвършенстваме, за да изглеждаме още по-добре във всеки един мач, но виждаме, че има настроение в отбора. Тренировките също минават с настроение, има и закачки. Надявам се за старта на пролетния дял от шампионата да сме готови.

Първото изискване - договорът на Топузаков, е изпълнено

"Да, исках да вдъхна спокойствие и увереност на Елин, който да може да планира оттук нататък, тъй като договорът му беше до лятото и един човек, след като е треньор на такъв голям клуб като Левски, трябва да има време, за да планира всичко".

Сериозни подобрения в базата на "Герена"

"Господин Русев знае много добре всички тези неща. Искаме да направим една зала, която да е закрита, за да може през тези студени зимни дни децата от школата да могат да тренират на закрито. Освен това, искаме още един изкуствен терен, който просто да ни помогне, когато времето е лошо. Знаете, че тревните терени се натоварват много в такива метеорологични условия и с цел да ги запазим ни трябва още един изкуствен терен. Освен всичко друго, това ще помогне да има допълнителни индивидуални тренировки с децата от школата. Терените ще бъдат построени на "Герена", има вече място предвидено точно за това. За да го кажа, значи преди това сме го обсъдили, намерили сме мястото и очаквам да се случи. Смятам, че г-н Русев е сериозен човек, който държи на думата си, и не виждам защо да не му вярвам"

Колективът в тима

"Видях един много голям колектив. Момчетата са много задружни. Това нещо много ме радва. Всичко това е една отлична предпоставка да се слуват нещата както в тренировъчния процес, така и в официалните мачове. Това е една от предпоставките да имаме добър и здрав колектив.

Нов нападател

"Обсъдихме тези неща, че искам играч, който е готов да играе, а не тепърва да прави подготовка. Занапред ще се взимат само футболисти, които са играли в последните няколко месеца. Не само да е тренирал, но и играл, тъй като един футболист, когато не играе, губи игрови ритъм и на нас ще ни трябва доста време, за да го вкараме в такъв ритъм. Това означава, че общо взето сезонът е заминал. Ще работим в тази посока. Вече ще наблюдаваме по-дълго време набелязаните футболисти с цел да не сгрешим".

Къде отборът има нужда от нови попълния

"Това нещо мисля, че трябва да бъде тайна и да остане в клуба, тъй като в противен случай ще предоставим ненужна информация на бъдещите ни съперници в първенството".

Божинов в Левски

"Не искам да коментирам спекулации. Ние с Елин имахме разговор вчера, че ако се случи дадено нещо, ще направим следващата крачка. Но предвид това, че сега нищо не се случва, няма да взимаме футболист, за да кажем, че сме взели еди кой си. Казах вече. Оттук нататък ще се взимат само набелязани и гледани футболисти."

Какви са приоритетите до края на сезона

"Да изградим един стабилен скелет на отбора и да надграждаме. Искаме да редим пъзела парче по парче, за да може живот и здраве през лятото, ако се класиране в евротурнирите, да сме добре подготвени".

Кое е по-реално -  титла или да има отбор за групите на Лига Европа?

"Ние с Елин искаме да правим крачка напред, или дори стъпка, за да не направим много голяма крачка и да се подхлъзнем. По-правилното е стъпка по стъпка да вървим напред и да надграждаме отбора. За да можем да изглеждаме така, както го желаем"

Лудогорец се притеснява от Левски

"От това, което видях в интервю на Владислав Стоянов, той каза, че приоритет им е първенството. Щом им е приоритет първенството, след като играят 1/16-финал за Лига Европа, значи имат едно наум, че Левски им диша във врата. Явно в Лудогорец изпитват някакъв вид притеснение, за да го казват".

Не е ли по-добре Лудогорец да стигне максимално далеч в Лига Европа, за да бърка в първенството

"За Левски наистина е по-добре Лудогорец да продължава в Лига Европа, но все пак те имат много дълга и равностойна скамейка. При тях, който и да се наложи да сменят на определен пост, нямат проблеми да го сторят, защото имат достойни заместници".

Много играчи са с изтичащи договори - Георги Костадинов, Веселин Минев, Александър Александров, Джереми де Ноойер, Антонио Аниете и др.

"Ние водим преговори с тези футболисти, които мислим да останат и имат перспектива в Левски. Ще направим всичко възможно да ги задържим".

Как ще съчетава постовете спортен директор и шеф на ДЮШ

"Ще ми бъде изключително трудно през следващите месеци, но ще се опитвам да съчетавам и двете неща. Ето, сега се прибираме и ще имам разговори с определени треньори в школата. В събота има контролни мачове за тимовете в школата, които ще наблюдавам. Ще се старая двете позиции да ги съвместявям и през лятото ще видим как се получават нещата".

Бъдещето на юношите в първия тим - Станислав Иванов, Ивайло Найденов, Димитър Шейтанов, Алекс Боримиров, Деян Иванов, Илия Юруков, които водеха подготовка със “сините”

"Най-хубавото нещо за Левски ще бъде, ако успеем да имаме отбор във Втора лига от лятото. Защото тогава преходът за младите ще стане много бавен. И може би, ако тези футболисти успеят да играят във Втора лига една година, си мисля, че ще демонстрират голямо израстване и тогава крачката към мъжкия футбол ще бъде по-плавна. Ние вярваме в тях. Затова тренират с мъжкия отбор - за да могат да разберат и да видят какви са натоварванията и така по-бързо да се адаптират към мъжкия футбол. Този отбор във Втора лига ще бъде съставен от юноши и от хора, които заслужават да бъдат в Левски".

Феновете и недоволството към Спас Русев

"Всичко е въпрос на разговори. Не смятам, че трябва да си говорим през медиите. Когато някой иска нещо, е добре дошъл на стадион “Георги Аспарухов”. Аз съм отворен за всякакви такива разговори, но винаги работата на феновете е била да подкепят отбора, независимо дали сме добре, или имаме по-слаби моменти. Феновете са затова, за да бъдат 12-ият играч. Да помагат на отбора. Знаем, че когато е празен стадионът и настроението на футболистите е различно и по-мрачно от това, когато играеш пред пълен стадион".

Още от БГ Футбол

Виж всички