Плащат повече на Паркър за мача с Джошуа

Плащат повече на Паркър за мача с Джошуа

Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн обяви, че ще плати повече на Джоузеф Паркър за дългоочаквания обединяващ три световни титли сблъсък в тежка категория през 2018 година. Джошуа носи титлите на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация, докато пък Паркър е шампион на Световната боксова организация. Дионтей Уайлдър е с другия пояс - Световния боксов съвет - като той също вероятно ще се изправи срещу Джошуа.

Антъни Джошуа спечели с противоречив технически нокаут срещу Такам@@@“Близо сме до обявяване на мача, защото вече сме в момент, в който ще ни се наложи да правим компромиси, въпреки че не ни се иска. Просто хората, които искат да излязат на ринга с Антъни Джошуа, настояват за повече пари, отколкото заслужават. Той е златният билет за всички останали, което означава, че понякога ще правим такива неизгодни сделки.

Нашата цел е Антъни да стане неоспорим шампион и за тази цел му трябват поясите на Паркър и Дионтей Уайлдър. Сделката с Паркър не е особено добра, защото неговите изисквания са много високи. Надявам се обаче да сме готови преди Коледа, да вземем титлата на WBO през март и да почнем да мислим за големия дуел с Уайлдър”, каза Хърн за Sky Sports.

Най-вероятно Хърн визира разделяне на приходите от мача 65-35 в полза на Джошуа, което ще означава, че британецът ще вземе около 15-20 милиона долара, колкото беше портфейлът и на дуела с Карлос Такам. Хърн смяташе, че обединяващ двубой трябва да носи повече приходи от задължителна защита, но Паркър не е съгласен да се задоволи само с 30%. 35% се равняват на 7-8 милиона долара в случая на очаквания през март 2018 двубой.

Още от Бойни спортове

Виж всички