Уайлдър: Или делим с Джошуа 50-50, или няма мач

Уайлдър: Или делим с Джошуа 50-50, или няма мач

Шампионът в тежка категория на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър (39-0, 38 KO) е уверен, че евентуален негов мач срещу Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) - носителят на поясите на Световната боксова асоциация и Международната боксова федерация - ще се превърне в класика, но не е доволен от предложените му до момента условия. Както е известно, Уайлдър настоява за разпределение на приходите 50-50, докато от лагера на Джошуа не считат, че той заслужава толкова голяма част от потфейла на битката.

“Не мисля, че в момента се опитват да се водят преговори. Те (лагера на Джошуа) се интересуват от (Джоузеф) Паркър (24-0, 18 КО), той е на дневен ред за тях. За мен не е проблем Джошуа да се бие първо с него и после с мен. Не преследваме никого, но не мисля, че има по-вълнуващ двубой от мен срещу Джошуа. Целият свят ще го гледа, това ще бъде една от най-големите битки в света и затова е нормално да делим 50-50, иначе няма да изляза на ринга.
Не искам повече пари от него, просто е нормално да държа на 50-50. После, при евентуален реванш, мога да приема 60-40 в негова полза. В крайна сметка, напрежението ще е върху него, не върху мен”, каза Уайлдър пред ESPN.

Още от Бойни спортове

Виж всички