Джошуа ще гледа с интерес Уайлдър - Ортис

Джошуа ще гледа с интерес Уайлдър - Ортис

Носителят на титлата в тежка категория на Световния боксов съвет Дионтей Уайлдър ще проведе може би най-сериозната защита на пояса в кариерата си на 3 март срещу Луис Ортис. Двубоят се очаква с огромен интерес, защото бе забавен няколко месеца, тъй като колумбиецът бе уличен с употреба на допинг и трябваше да изтърпи наказание.

В крайна сметка дуелт ще се състои, и то преди Антъни Джошуа да проведе обединяващ двубой с Джоузеф Паркър - на 31 март в Кардиф на стадион “Принсипалити”. Според Sky Sports именно Джошуа ще гледа с повишен интерес изявите на Уайлдър на ринга срещу Ортис, защото евентуален нов нокаут на сметката на американеца ще бъде голяма заявка за бъдещо величие, особено при положение че Джошуа - Уайлдър е потенциална битка за края на годината.Това е мач номер 40 в кариерата на Уайлдър, като именно бавният му прогрес в категорията е най-големият повод за честите критики към него. Сега боксовите среди виждат Ортис като възможност за американеца да докаже дали наистина голямата му уста има покритие. Естествено, липсата на вълнуващи съперници в срещуположния ъгъл не е вина на Уайлдър, поне през последните две години. Той бе готов да се качи на самолета за Русия и да защити за четвърти път титлата си в родината на Александър Поветкин, което със сигурност щеше да е знаков двубой, но пък през 2016-а руснакът даде положителна допинг проба. Впоследствие същото се случи и с Ортис, който сега е реабилитиран и може отново да използва професионалния си лиценз.

Sky Sports обобщава още, че евентуален успех на Уайлдър, особено с нокаут, ще придаде достатъчно легитимност на претенциите на американеца при преговорите за още по-грандиозен обединяващ титлите сблъсък срещу Джошуа. Британецът пък трябва да гледа внимателно изявите на бъдещия си противник срещу Ортис, който е непобеден и играе с обратен гард.

Още от Бойни спортове

Виж всички