71-годишен швейцарец сред участниците в Маратона на приятелството в Плевен

71-годишен швейцарец сред участниците в Маратона на приятелството в Плевен

Тази неделя, 20 май, ще се състои петото издание на "Маратон на приятелството" в Плевен, съобщиха организаторите. Състезанието е сред най-големите спортни събития в региона. Очаква се да привлече отново голям брой участници от различни държави, сред които Непал, Русия, САЩ, Великобритания и други страни. Сред записалите се на дългите дистанции е и 71-годишен швейцарец. Очакват се и голям брой участници, които да станат част от т.нар. детски маратон.

Част от средствата, набрани чрез таксите за участие, се отделят за дейности, свързани с развитието на Плевен.

На 18 май /петък/ ще бъде открита площадка за шах в парк "Кайлъка", изградена с подкрепата на "Маратон Плевен". По време на откриването й ще бъде обявена и каузата на събитието за следващата година.

На 19 май /събота/ в 17.30 ч. в зала "Катя Попова ще започне техническата конференция, а от 18.00 ч. традиционното "паста парти".

Стартът на маратона ще бъде даден в 9.00 ч. на 20 май /неделя/ на централния площад "Възраждане". В 9.10 ч. е началото на детския маратон, а от 9.30 ч. - на безплатния градски 3-километров крос "Аз мога".
Церемония по награждаване ще има от 10.00 ч. сутринта за децата и "Аз мога", а от 14.00 ч. - за участниците на дългите дистанции.

Още от Лека атлетика

Виж всички